ILMOITTAUTUMINEN NAISTEN SUURLEIRILLE ON NYT AVOINNA. LISÄTIEDOT JA LINKIT LÖYDÄT SIVUN VASEMMASTA REUNASTA: Naisten suurleiri 2017.

Mikä on Judomimmit Jigotai?

Jyväskylän Jigotain judojaoksessa on aina ollut mukana aktiivisia nais- ja tyttöjudokoita. Kesän 2016 aikana huomattiin, että meitä naispuoleisia judokoita löytyy treeneistä aika ajoin kymmenkunta mimmiä. Heitettiin ilmoille, miksi Jigotain naisjudokat ei voisi treenailla kerta viikkoon omalla vuorollaan. Saisi oman kokoista ja tasoista treeniseuraa. Inspiraatiosta kiitosta Jyväskylän Fight Clubin Fight Like a Girl Clubin naisille.

Syksyllä 2016 lähti Anni Kolarin johdolla käyntiin ensimmäiset naisten omat treenit alkuun joka toinen perjantai, jotta nähtiin paljon oli innokkaita mukana. Hiljalleen nälkä kasvoi syödessä ja vuoden 2017 alusta lähtien naisten treenit laitettiin pysyvästi harjoituskalenteriin joka perjantai!

Samalla kauden 2016-2017 talven aikana mietittiin, olisiko Jigotailla mahdollisuutta järjestää naisille oma peruskurssi? Aikaisemmilla peruskursseilla, missä miehet ja naiset ovat aloittaneet treenaamisen yhdessä, on naisten määrä ollut 1-3 mimmiä. Uskottiin, että oma peruskurssi toisi lisää naisia ja tyttöjä judon ihmeelliseen ja monipuoliseen maailmaan. Niinpä päätettiin yhdessä ryhtyä tuumasta toimeen ja aloitettiin suunnittelu, kuinka saataisiin mimmit innostumaan judosta. Ensimmäinen oma peruskurssi starttaa syyskuussa 2017. Ilmoittaudu mukaan klikkaamalla linkkiä: judomimmit.

Avustusta toiminnan judomimmitoiminnan käynnistämiseen ja tehostamiseen haettiin ja saatiin Opetus- ja kulttuuriministeriöltä seuratoiminnan kehittämistukena. Projektin työnimi on "Judo on tyttöjen juttu". Hankkeen myötä Jigotai Judon naisten ryhmän kokonaisuus täsmentyy. Ryhmässä synnytettiin Judomimmit Jigotai, joka löytyy myös facesta ja instasta. Ryhmä haluaa tuoda edistää naisten ja tyttöjen judon harrastamismahdollisuuksia täällä Keski-Suomen alueella. Myöhemmin syksyllä on tulossa eri ikäisten judomimmien oma suurleiri. Leirin suojelijana ja päävetäjänä toimii Jaana Sundberg. Toinen leirivetäjä on Marita Kokkonen. Myöhemmin tarjolla on myös koulutuksia ja muita tapahtumia.

Perustoimintana pyörivät mimmien omat treenit nyt kesäaikana pääsääntöisesti ulkona ja tulevana keväänä 2x viikossa tatamilla. Treenit ei varsinaisesti poikkea mitenkään Jigotain normaaleista sekatreeneistä. Judotreenin peruskuvio: lämmittelyt (avaavia liikkeitä, taitoliikkeitä, kehonpainoharjoittelua), ukemit (taito kaatua), mattojudoa ja/tai pystyjudoa, randoreita (otteluharjoitus) ja loppuun jäähdyttelyt (kuvasarjat oikealla ja vasemmalla). Hiki ja läppä lentää, mutta keskittyminen on koko ajan huipussaan ja kaikki ovat toisilleen sopivan kokoisia ukeja ja toreja. Tai tule itse kokeilemaan! Silloin tällöin mukana onkin Fight Clubin naisia. Mielellämme otamme muitakin vierailijoita mukaan.

NAISTEN OMA JUDONPERUSKURSSI. ILMOITTAUTUMINEN LINKISTÄ: JUDOMIMMIT