Onko kamppailulajeissa sukupuoleen liittyvää syrjintää?

14.4.2018

Oletko kohdannut tai nähnyt sukupuoleen liittyvää syrjintää omassa kamppailulajiharrastuksessasi? Miten toimit? Tiedätkö mitä sukupuolistereotypia tarkoittaa? Tunnistatko stereotypiat? Ylläpidätkö stereotypioita vai pyritkö purkamaan niitä?

Jos tämän suuntaiset kysymykset askarruttavat, tule mukaan pohtimaan näitä asioita. Järjestämme aiheesta kaksi työpajaa (ke 23.5 Monitoimitalolla). Työpajat sopivat kaikkien kamppailulajien harrastajille, mutta ovat tällä kertaa rajattu tytöille ja naisille.

Kouluttajina toimivat Jyväskylä yliopiston liikuntapsykologian asiantuntijat Anna Kavoura ja Marja Kokkonen. Annalla on vahva lajitausta judossa ja BJJ:ssä ja hänen naisjudokan identiteetteihin liittyvä väitöstilausuutensa on 12.5.2018. Marja on Annan väitöstyön ohjaaja, joka sai juuri merkittävän tutkimusrahoituksen aiheeseen: Häirintää ja syrjintää urheilussa, liikunnassa ja liikuntatunneilla.

Työpajat ovat täysin maksuttomia, mutta kahvi tarjoilun vuoksi pyydämme ennakkoilmoittautumista. Lisätiedot ja ilmoittautumiset.

 

Työpajat järjestetään osana opetus- ja kulttuuriministeriön seuratuella tukemaa Jigotain ”Judo on tyttöjen juttu” -hanketta.