Mikä ihmeen suurleiri?

10.10.2018

Naisten suurleiri järjestetään jo kolmannen kerran Jyväskylässä 30.11-1.12.19

Kolmas Naisten Suurleiri järjestetään 30.11-1.12.19

Leirillä vetäjinä toimvati Annikka Mutanen (5. dan) ja Sanna Pyykönen (1. dan). Jälleen kerran leiri onnistui mainiosta. Virallisten laskujen mukaan ilmoittautuneita oli 96. Ja perinteeltähän tämä nyt vahvasti näyttää. Siksipä Jigotain judomimmien oli aika päästää leiri valloilleen ympäri Suomen. Ensimäiseksi uudeksi vastuuvetäjäksi vuodelle 2020 ehti ilmoittautua Turun judoseura. Luvassa on varmasti hieno leiri myös Ansku Paavilaisen ja Turun judoseuran muiden naisten orkesteroimana.

Toinen Naisten Suurleiri 1-2.12.18

Ensimmäinen suurleiri onnistui tosiaan hienosti. Osallistujia saatiin se toivottu sata. Palaute leiristä oli pääsääntöisesti positiivista ja tunnelma oli koko ajan hyvä. Siksi leiri järjestetään nyt uudestaan. Toivottavasti tästä alkaa uusi perinne. Aivan mahtavasti tänä vuonna on järjestetty Etelä-Suomessa myös naisten omia treenejä, joihin onkin kokoontunut useiden seurojen naisjudokoita. Pian päästään kokoontumaan yhteen ja pitämään judokivaa koko viikoloppu. Tarjolla on ihan kaiken ikäisille ja kokoisille judonaisille sopivaa toimintaa. Leiriohjelman laadusta vastaavat Jaana Ronkainen (6. dan) ja Maarit Kallio (4. dan).

JUDOnaisten suurleiri 2-3.12.2017

Jigotain judomimmien järjestämä naisten suurleiri (2-3.12.2017) on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa: http://suomifinland100.fi/project/judo-naisten-suurleiri/ Leirin tavoitteena on tarjota kohtaamispaikka eri-ikäisille ja -tasoisille naisjudokoille. Leirille ovat tervetulleita niin vasta-alkajat kuin jo pitkän judohistorian omaavatkin. Halusimme mukaan Suomi100 hengessä 100 judokaa ja hyvin lähellä tätä lukua tullaan myös olemaan. Mukana on tosiaan maajoukkuekilpailijoita, valmentajia, kuntoilijoita, jäähdyttelijöitä, aloittelijoita, junioireta, kadetteja, senioreita. You name, they are there!

Suurleiri ja koko Judo on tyttöjen juttu -seuratukihanke on myös yksi 100 tasa-arvotekoa kampanjan teoista: judomimmien tasa-arvoteko

Vuosittain liikuntaan ja urheiluun liittyvistä tasa-arvoteoista jokin palkitaan piikkarit-palkinnolla, joka tänä vuonna on sinivalkoinen: sinivalkoiset piikkarit. Tänä vuonna polttopisteessä on erityisesti naisjohtajuuden ja -valmennuksen edistäminen. Palkinnonnosta päättää Suomen Olympiakomitean Johtaa kuin nainen hankkeen –ohjausryhmä ja se jaetaan 15.12. Judomimmien edustajana palkinnonjakotilaisuuteen kutsuttiin Eija Laakkonen.

Hieno viikonloppu edessä ja sen jälkeen jatkuu työ tatamilla ja sen laidalla. Mahtavaa, että judonaisia ja -tyttöjä on saatu paljon liikkeelle. Eiköhän vastaavia tempauksia vielä nähdä lisääkin!