Turvallisesti turvalleen eli kaadu oikein -kurssi

Kaatumiskurssilla opetellaan turvallista kaatumista, saadaan työkaluja kaatumisen välttämiseen ja opitaan ennakoimaan mahdollisia vaaran paikkoja tasapainon kannalta.

Suomen Judoliitto ja UKK-instituutti järjestävät yhdessä Invalidiliiton kanssa joka vuosi  Liiku helposti liukkailla –kampanjan, jonka tavoitteena on tiedottaa liukastumisen riskeistä ja jakaa vinkkejä turvallisempaan talviliikkumiseen. 

Vuosittain Suomessa sattuu kymmeniätuhansia sairaalahoitoa tarvitsevia kaatumisia, joista aiheutuu kymmenien miljoonien vuosikulut yhteiskunnalle. Jokainen luunmurtumaan johtava kaatuminen on myös tragedia sen kohdanneelle. Osa näistä olisi vältettävissä.

Kaatumiskurssin ohjaajina toimivat Jigotai Judo ry:n koulutetut kaatumisohjaajat. Koulutus voidaan pitää asiakkaan haluamissa tiloissa tai juodosalissa, jossa on joustotatami.

Kurssit alkavat tilauksesta ja sopivat hyvin vaikkapa työpaikkojen ennaltaehkäiseväksi TYKY-toiminnaksi tai eläkeläisten kaatumisen ennaltaehkäisyyn. Myös kaikkia, jotka haluavat kehittää tasapainoaan ja kykyään toimia oikein kaatumistilanteissä kehotetaan ottamaan yhteyttä.

Yhteydenotot: Jouni Pohjola jouniopohjola (at) gmail.com

Peruskurssipakettiin sisältyy 2 x 1h:

* Tasapainon ja liikkuvuuden testausta        

* Kaatumisharjoitteita                                       

* Tasapainoa sekä voimaa kehittäviä harjoitteita

  

Lisäksi on mahdollista harjoitella enemmän ja valita joko 3h tai 4h koulutuspaketit.

 

Hinnat alk.

2h = 15 €/hlö

3h = 21 €/hlö

4h  = 25 €/hlö

Ryhmät alkaen 150 €/paketti (hinnoittelu 10 hlö ryhmän mukaan)

 

Koulutus on esitelty myös Ylen Akuutti –ohjelmassa 13.3.2010

Katso turvallisemman kaatumistavan harjoitusvideo

Kuvia kaatumiskurssilta