Ohjeita kursseille tuleville
Ensimmäisille harjoituskerroille kannattaa ottaa mukaan:
1. verryttelyhousut ja pitkähihainen ohut paita tai muu sisäliikuntaan sopiva asuste tai
2. EHJÄ budoasu, jos jollakin sellainen on. Judopukua valittaessa kannattaa muistaa sen käyttötarkoitus. Kurssin alkupuolella judopuvuista tehdään yhteistilaus kaikkien halukkaiden kanssa. Judopuku vaihdetaan pukuhuoneessa eikä puku päällä kuljeta koskaan ulkotiloissa.
3. pyyhe ja peseytymisvälineet sekä sisäkengät. Jalat pestään aina ennen harjoituksiin tuloa ja pukuhuoneen ja judosalin väliseen liikkumiseen käytetään sandaaleja tms. jalkineita, jotta salille ei jalkojen mukana kulkeudu likaa. Ulkokenkiä ei käytetä Monitoimitalon sisätiloissa!
Ennen harjoituksia tulee myös huolehtia siitä että sormien ja varpaiden kynnet ovat lyhyet, poistaa kaikki korut ja sitoa pitkät hiukset.
Peruskurssi on johdantovaihe judon harjoitteluun. Harrastajalle opetetaan judotekniikoiden alkeet sekä judossa käytetyt harjoittelu- ja toimintatavat (esim. salikuri, kumarrukset sekä joitakin japaninkielisiä judotermejä). Kurssin jälkeen harrastajan on helppoa jatkaa harjoittelua pidemmälle ehtineiden ryhmissä.
Kurssin kaksi ensimmäistä viikkoa ovat molemminpuolisen tutustumisen aikaa. Mikäli huomaat, että judo ei jostain syystä ole sinun lajisi, voit lopettaa kurssin tässä vaiheessa. Ilmoitat asiasta kurssin vetäjälle, niin erosi on kuluitta sillä selvä ja nimesi poistetaan listoiltamme.
Kurssien lopussa järjestetään vyökoe tai natsakoe. Vyökokeen hyväksytysti suorittaneelle aikuiselle myönnetään keltainen vyö. Lapsille myönnetään hänen edistymistään vastaava vyöarvo; käytännössä 1 - 2 natsaa tai keltainen vyö yhdellä natsalla.
Vyökokeen tuloksen rekisteröimisen edellytyksenä on, että ennen koetta hankitaan judopassi. Passi on ikuinen eli pidä siitä hyvää huolta! Passi maksetaan viitteellisellä tilisiirrolla ennen vyökoetta. keltaisen vyökokeen suorittaneelle myönnetään judopassi, joka luovutetaan onnistuneen vyökokeen jälkeen tai seuraavissa harjoituksissa.